(Català) - Entrevista a Maria Guixà (Periodista de Catalunya Ràdio): " M'agradaria veure la Mireia en totes les finals de les 6 disciplines que nedarà i evidentment, veure-la també en el podi."

18.07.2013 13:46

1. Què significa per a tu la Mireia?

La Mireia és un producte nacional. És la primera nedadora catalana que aconsegueix penjar-se dues plates en uns Jocs i això ha estat un punt d'inflexió en molts àmbits. Ha estat com traspassar una frontera, i el producte Mireia Belmonte ha anat més enllà del purament esportiu. I tots els nedadors no ho aconsegueixen, això.

2. Com veus la Mireia en aquest moment després de la llarga aturada que va patir després dels JJOO?

Em quedo amb les paraules d’en Fred, el seu entrenador. A un mes del Mundial em comentava en una entrevista que la Mireia ha recuperat el to de l'estiu passat i que fins i tot estava millor que abans dels Jocs. Arribarà amb els paràmetres òptims a Barcelona. Segur.

3. Què esperes de la Mireia en els Mundials de natació de Barcelona?

Després de l'experiència que va tenir a Londres és fàcil pensar que a Barcelona no serà diferent i que també guanyarà medalles. M'agradaria veure la Mireia en totes les finals de les 6 disciplines que nedarà i evidentment, veure-la també en el podi. No penso en un nombre de medalles. Penso en el podi.

4. Com vas viure les proves de la Mireia als JJOO?

Crec que per la Mirei
a Londres significa moltes coses. No solament medalles i èxit, que això està més que assumit, sinó també maduresa i gestió. Maduresa i creixement personal a l'hora d'afrontar una cita de màxima pressió i repercussió com són uns Jocs, i gestió tant en la posada en escena com en el temps de competició. Crec que també es va penjar, interiorment, la medalla de l'acte confiança. I això, per a mi, és bàsic.


5. On creus que pot arribar la Mireia? Tindrà algun límit?

Arribarà on ella vulgui arribar. Els límits solament poden ser els físics. Si les lesions la respecten i mentalment és forta, els límits els posarà ella mateixa. No m'atreveixo a fer una altra previsió que no sigui aquesta. El poder el té ella.


6. Veus amb possibilitats a la Mireia per tornar a intentar la seva classificació en la prova d'Aigües Obertes per als propers JJOO de Rio?

Sens dubte. A la prova classificatòria de Barcelona va pecar d’inexperiència. Ha de treballar aquesta disciplina i les seves característiques i condicionants, que res tenen a veure amb la piscina. Té tres anys per davant per fer incursió en les aigües obertes, foguejar-se i aprendre. És marge suficient per lluitar per aquest objectiu si és el que ella vol.


7. Aquest estiu al Mundial, en quines proves veus més possibilitats per a la Mireia?

Fer travesses en any post-olímpic és una mica arriscat. Sempre hi ha noms nous que apuntar i sorpreses, o al contrari, presumibles favorits que no compleixen els pronòstics. Davant aquest panorama no puc aventurar-me més que a pensar que la Mireia sortirà a gaudir, que sabrà gestionar la competició, que no li pesarà la pressió de tenir davant tot un Sant Jordi lliurat a ella. Si sap manejar tots aquests condicionants, hi haurà èxit. O èxits.